Kirol eta FitnessFutbola

EURO 1960: emaitzak

Ideia txapelketa bat antolatu nahi Europako taldeen arteko 1927 agertu. konturatzen bitartean ez da gertatuko. 30 UEFA urte ondoren itzuli ideia horri dut eta Europako Txapelketa edo Cup Anri haien artean sortu. Lehenengo zozketa ospatu zen 1960an. Frantziako azken parte hartu zuten.

araudia

Ez da Europako talde guztiek Euro-1960 eusten ideia onartzen dute. To 13 ukatu 30 herrialdetako Txapelketa parte hartzeko. Horien artean dira Italia, Ingalaterra, Alemania, Belgika eta Suedia. Futbol Federazioaren ustez Kopa jokalariek denboraldi ostean berreskuratu dezan.

Beste 17 League herrialde kide, zozketan 1/8 eta 1/4 finaletan parte hartu zuten. It ekainaren 1958 hasieran igaro da. 14 talde, Sobietar Batasunaren barne, hasi zen emanaldiak 1/8 berean. Irlanda eta Txekoslovakian egindako sailkapen partida bat.

The 1/8 eta 1/4 finala ospatuko da bi partidetan: etxean eta kanpoan. Frantzian ospatu Anri Delon bezala Finalerdiak eta UEFA EURO 1960ko finala Frantziako Futbol Federazioko presidente izan zen.

hasiera

Zehar EURO 1960 zozketan ez zen zorrozki arautua egutegia - kudeaketaren taldeek independentean tokia eta ordua adostu. Sailkapen partiduak bertan, teorian, lekua hartu behar da lehenik eta behin, ospatu bakarra apirilaren 5 eta 10 1959ko maiatzean. home Irlanda lehenengo partidua, 2 puntu eman irabazi: 0. Ordainetan Partidaren Bratislava ospatu zen, txekiarrak lau erantzunik helburuak lortuz ahal izan da eta aurrera egin zuen.

debut UEFA EURO 1960ko Joko ospatu zen irailaren 28, 1958. URSS-Hungariako Bilera lehenengo Europako Kopa historian izan zen. Partidaren estadioaren "Luzhniki" at jokatu zen.

1/8 finala

EURO 1960 Futbol Russian (SESB team) home hungariarrek aurkako partida batekin hasi zen. aurre egiteko 100.000 zale. Partiduaren (eta Europako Txapelketa historian) lehen helburua 4an Sobietar jokalari Anatoliem Ilinym minutu batean lortu zuten. EURO 1960 futbol SESB guztia lehena izan zen. Vyacheslav Metreveli laster handitu kontua, eta Valentin Ivanov egin birrintzeko arabera. Hungariar baloi bat bakarrik erantzun behar du 84. minutuan izan zuten.

Ordainetan partidua egin zen urtebete geroago - September 27, 1959. Berriro ere zorte Sobietar taldeak aldetako. Zauri hungariar garaituz, Sobietar Batasunaren 1/4 finala joan zen.

Frantziako eta greziarren arteko bikotea bigarren borrokaldi batean. Lehenengo Partida futbol Frantzian. Beteta "Parc des Princes" ikusi zortzi helburuak, horietako zazpi ostalariak gola. Ordainetan Partidaren emaitza 1 amaitu: 1.

Errumania eta Turkia arteko lehen Partida futbol Bukarest. Errumaniarrek baino indartsuagoa, hiru erantzunik gol bat lortu. April 26, 1959 Istanbul bigarren partida anfitrioi. Turkian irabazi 2: 0, baina ez zen nahikoa. hiruhilekoan-final batean errumaniera taldeak joan zen.

Bikote Norvegia, Austria lehen jokoa Osloko ospatzen. gutxieneko puntuazioa lortu austriarrek garaitzeko. Ordainetan Partidaren Vienan egin zen eta puntuazio 5 amaitu: 2 Austria alde.

1/8 UEFA EURO 1960 eta FIFA azken urtean ezagutu Jugoslavia eta Bulgaria. bikotea gogoko Argi. Jugoslavia irabazi emaitzaz 2 Selekzio lehen partidan: 0. Bigarren berdinketarekin amaitu zen (1: 1).

UEFA EURO 1960ko pare interesgarri bat, Portugal AED bihurtu zen. Lehenengo Partida futbol Berlin, non ostalariak ematen dieten (2: 2). Bisitari Portugalen Bilera, alemaniarrek gola birritan, baina garaipena geratu masters (3: 2).

Exodus bikote Espainia-Polonian oso agerikoa izan zen. Kanpoan Espainiako won (4: 2). Hasiera 3 irabazi: 0 eta 1/4 finala joan zen.

Txekoslovakian - Danimarka azken bi urtean sailkapeneko biribiltzeko irabazlearen aurka jokatu. Kopenhagen ez zen posible irabazlea (2: 2) identifikatzeko. Etxean, Czechs Danes handiak gainditzeko (5: 1).

1/4 finala

gehien espero Partidaren URSS-Spain zen. irabazlea aurretik aurreikustea zaila izan zen. Baina zaleek ez ziren bideratutako zirraragarria konfrontazio ikusteko. Arrazoia bi herrialdeetan, eta horrek izan dira urte horietan iragazi arteko harreman politikoa izan zen. Espainiako ukatu Sobietar Batasuna, lurralde neutroan partiduak ostalari eskaini bisitatzeko. UEFA esan ez, isuna taldea eta esleitzea kanporatu du. Honela, Sobietar Batasunaren UEFA EURO 1960 Finalerdiak joan zen.

France lortu pare bat Austria. Frantziarrek bi partidak irabazi. 5: Origin puntuazio batekin amaitu 2, bigarren - 2: 4.

Portugal aurka agertu Jugoslavia. Portugalgo lehen partidua, apenas 2 puntu eman irabazitako: 1. Erantzun bilera Belgraden ospatuko amaitu porrota Portugal (5: 1).

Azken bikote ezagutu Errumania eta Txekoslovakian. gogoko heina izatea, txekiarrak konfiantzaz bi partiduak irabazi - (0: 2) (3: 0).

finalerdia

Maiatza 1960 amaieran ospatu zen Finalerdiak zozketan. Sobietar Batasunaren Aurkariak Txekoslovakian joan zen. France Jugoslavia jokatu.

Sobietar Selekzio arteko Match eszena "Belodromoan" izan zen. Ahaleginik etxeko jokalari txekiarrak beat. Lehenengo helburua Ivanov lortu zuten bigarren zatian, emaitza, gainera, bikoiztu egin zuen, eta Viktor Ponedelnik jarri partidaren amaiera jarri.

Bigarren partidan Frantziako gogoko jotzen zen, gako hainbat jokalari ez duten arren. Jugoslaviar ekarri 1: 0, baina berehala galduak. Frantziarrek dute jokoan eta 53. minutuan epaileak by goiko eskua buru 1: 4. 55 minutuan, bisitarien gola bigarren bat, baina ez da nahikoa. Eta gero, sinesgaitza gertatu zen. 75 eta 79 urte bitartean minutu, jugoslaviar hiru aldiz adierazi ziren eta finalera iritsi da.

Hirugarren postua jokatzeko partida

AHT Gelditu galtzeko Frantzia, oso hesitantly ospatu txekiarrak aurkako azken partidan. Edozein akats Disgruntled zale euren taldeak booed. Emaitza Txekoslovakiako garaipena, emaitza 2 zegoen: 0.

finale

URSS-Jugoslavia Match ospatu eremu hezea euripean. Oro har, partida berdina izan zen. Lehenengoa itxura hobea jugoslaviar. 43 minutu On Galic taldeak ekarri aurrera. Erantzun Sobietar jokalariek ezin izan du 49 garren minute izan. Bigarren erdian Sobietar Batasunaren presio pean ospatu zen. Errebelatu irabazlea ez zen posible denbora gehiena ere. Minutu 113 Soilik jokoa Viktor Ponedelnik sartu duenean bigarren gola. EURO 1960 SESBeko taldeak esker irabazi jokalarien stubbornness eta zorte batera doan da.