Kirol eta FitnessKanpoko Kirolak

Raisa Petrovna Smetanina - eskia harrotasuna

Raisa Petrovna Smetanina - Sobietar eskiatzaile, bost-time Olinpiar txapelduna. Errepikatutako SESB eta munduko txapelduna. 20 baino gehiago domina irabazi ditu distantzia hainbat. 1993an Parisen ere, bera izan zen saria "joko garbia" eman du bere kirol ibilbidean adibide duina egiteko.

haurtzaro

Raisa Petrovna Smetanina (ikus argazkia. Azpian) herrian Mohcha (Komi Errepublika) 1952an jaio zen. Gurasoek etorkizuneko txapelduna artzain herentziazko ziren.

Neska laster bizitzaren egokitu eta maitemindu nire bihotza tundra guztiak, bere aire eta espazio zabala irekia, lasaitasuna, urdin laku batera ... non independentzia, lasaitasun berreskuratu du, gaitasuna bakardadea kentzeko - eskiatzaile betiereko laguna distantzia aldeko borrokan.

Olga eta Paradisua: - eta bi ahizpak Ivan, Ilya, Gennady Fedorov, Vladimir: Smets familia bost anai zeuden. Haurtzaroan, irakatsi ziren tundra zela garraiobide nagusia bezala eski. Eskia emango den, eta denbora iritsi denean jaitsi Raisa eskuetan dutela.

Iparraldeko Lurraldea bat kirol bizitza aktiboa bizi izan zen. Bi tokiko eskoletan zuzendariek lasterketa eskiak eta haurrentzako ekitaldiak aldizka antolatzen on zale handiak, baita film hau filmatzean ziren. Asteburuetan, aldizka bisitatu dute beste eta trukatu aholku bakoitza, prestakuntza metodo berriak bilatzen. Haien gogo bakarra du eskolako haurrak, baina baita haurrak pizteko guztiak eskualde osoko gai izan ziren.

Lehenengo lehiaketak eta hezkuntza

Lehen aldiz Rice Petxoraren irabazi Junior errepublikako Txapelketan. Bigarren postua hartu zuen. eskola ondoren Smetanina Raisa Petrovna Syktyvkar joan zen bizitzera Irakasleak College onartua izateko. Germanom Haritonovym - - Han bere lehen entrenatzaile ezagutu zuen eta hasi zen eskiatzen ere serio ihardun. 1970ean unibertsitatean graduatu ondoren, Raisa kirol gizartea "Harvest" hartu Selekzio kide gisa.

goiz karrera

1971an Raisa Petrovna Smetanina barne Sobietar Batasunaren entrenatzaile eskatzaileen zerrendan Olinpiar Jokoak parte hartzeko.

gehien atleta zaila 1972an izan zen, noiz, ordena eskia trikimailu guztiak ikasi, higadura lan batean. Bere entrenatzaile Viktor Ivanov izan zen, eta bere ardurapean hartu a Woman of Galina Kulakov. Horregatik, Raisa erakutsi emaitza onak, hirugarren postua txapelketa nazionala akabera (5 eta 10 km.).

lehen urrea

1974an ekarri zuen lehen urrezko domina atleta. Raisa Petrovna Smetanina irabazi du taldeak World Falun Txapelketan erreleboan ere. Olinpiar Innsbruck Jokoen Sobietar Selekzio at gaitz bat izan zen. Galina Kulakov ezin izan taldeak eramango for osasun arrazoiengatik. Bere lekua Smetanin hartu.

Bost kilometroko distantzia eskiatzaile gazte bikaina izan zen, baina urrezko Helene teknologiako galduta, bere bigarren bat bakarrik emanez. Rice entrenatzaile akatsak buruzko lan batekin ospatu eta hurrengo lasterketa estrategia bat garatu. bere fruituak eman ditu, eta Smetanin kudeatzen hamar arraza lehiakide guztiak ekidin. Emaitza olinpiadak - bi urrezko eta bat zilarrezko domina.

garaipen berria

Olinpiadak 1980an Smetanina Raisa Petrovna sartu At eskia historian lehen racer bezala, bi aldiz konkistatu banakako lehiaketa ere podiumean. 1982ko Munduko Kopako atleta berean irabazi urrezko domina , 20 kilometroko distantzia berean, Sobietar eskiatzaile bakarrik, sei onenak sartu zen bihurtuz.

Hamalaugarren olinpiadak, gainera Raisa arrakasta koroatua. zilarrezko bi domina irabazi zuen (10 eta 20 km.). World Cup A 1985an bere urrezko (errelea) Ogasun ekarri.

1988 Olinpiar urtea, ere, kontuan hartu ahal izango arrakastatsua. hamar lasterketan Raisa irabazi zilarrezko, eta hogei kilometro brontzea irabazi. Ondoren kudeatzen podiumean eta gure beste eskiatzaile hartu - garratza eta Tikhonov.

partekatzea esperientzia

Oharturik kirol karrera hori inoiz amaituko, Raisa Petrovna Smetanina taldeak atleta gazteak zaintzeko. Hartu zuen Errusiako eskiatzaileak belaunaldi berri bat hazkuntza. Raisa adibide erakutsi zer irmotasuna eta lan gogorra beharrezko dituzten neska zure helburuak lortzeko. Ospetsu eskiatzaile haiek etengabe eskatuz azkar prestakuntza eta lehiaketa moduan.

Azken irabazi

1992an Smetanin Raisa Petrovna, zeinen biografia paper hau aurkeztu zen Neguko Olinpiar joan zen Albertville. Berrogei urteko atleta eski run kopurua bi agertu. Hamar lasterketa A laugarren postua hartu zuen, eta errelea urrea irabazi.

Hau Raisa Petrovna ibilbideko azken domina izan zen. sinboliko eta garestiak saria bihurtu da. Orain racer handia erretiroa zitekeen eta pasa lekukoa gazte eta etorkizun handiko eskiatzaile da. Garai hartan LOA, Vyalbe eta Egorova, nor Raisa Petrovna Olinpiar Jokoetan batera ihes egin zuen zen. elkarrizketak, neskek beti esan Smetanin duten ekarpen izugarria egin ditu iraupen eskia, eta hainbat talde irabazlearen - soilik bere meritua da.

kirol lorpenak Raisa Petrovna Komi Errepublikako lidergoa eman bere etxe polit bat.