Berriak eta GizarteaOspetsu

Billarra izar Pol hanter - biografia, lorpenak eta bitxikeriak

World Professional billar jende askorentzat interesgarria. Halaber, beste kiroletan bezala, bere izar eta maskotak dute. scooter planeten maila, hau da, zoritxarrez, denbora luzez hilda - Artikulu honetan Pol hanter izeneko gizon bati buruz hitz egiten dugu. Baina bere biografia marrazten arreta egun honetan.

jaiotza eta kirolaren lehen urratsak

Pol hanter Erresuma Batuan (Yorkshire, Leeds), 1978ko urriaren 14an jaio zen. Gaztetatik etorkizuneko cue maisu gustatu ordu luzeak igaro billarreko mahai baten atzean. Dagoeneko hamabi urterekin junior mailan jokalari oso arrakastatsua bihurtu duela dirudi.

The lorpen handienak, gure heroia iristeko amateur mailan gai izan zen, UK Txapelketaren finalean parte-hartzea, parte-hartzaile 18, non mitikoa orain snooker jokalari Stephen Lee galdu zuen adina izan zen, eta Pontins Star izeneko Etorkizuneko jokalarien Txapelketa lehen lekua okupatu 16 urte. Era hanter Pol bi aldiz irabazi Leicester Junior Open lehiaketa izan zen.

profesionala trantsizioa

Ingeles baten bizitza eta bere garapen billar zeregin handia Dzhimmi Michchi eta Dzho Dzhonson bezalako pertsonek jokatu gisa. udan 1995 Pol hanter a snooker jokalari profesionala bihurtu esker da.

Just lau bere gazte liga profesionala karrera hasi ondoren hilabete sentsazio bat sortzen du UK Txapelketan, non Alaña Makmanusa, garai hartan seigarren ranking posizioa zen beat zuen gai izan zen. 4 talenturik alde - emaitzaz 9 zen.

arrakasta banda

Hau izan zen, oraindik beste garaipen bikain jarraian. Txapelketa Regal Welsh Open hanter Pol laurdenetako garaitu Stephen Hendry, baina finalerdian Borrokan John Parrott galdu. Horren ondoren, talentu gazte denboraldian Leeds batetik bi aldiz lehiaketa, onartzen zion azkenean okupatzen puntuazioa munduko onena snooker jokalarien zerrendan 78. posizio bat XVI in out zehar. hala nola, gaztetan Horrelako lorpen bat ez harro kirolaren historian billar jokalari bakoitzak.

Etengabeko borroka

Jarraian denboraldian ingelesak skeptics guztiak bere iazko arrakasta ez zen absurdu istripu batzuk erakusteko gai izan zen. Britainia Handiko txapelketako final iristeko lortu zuen eta berriro igo sailkapenean, 43. lerroa aurrera dauka.

denboraldia 1997/98 In Pol hanter 16 jokalari onenak Txapelketa Grand Prix artean izan zen, baina horren ondoren bere ibilbidean etenaldi txiki bat izan arte iritsi da, Newport hirian zuen arte. Badira Hunter berriro ere bikain the Regal Welsh Open jokatu. Berriro ere, snooker jokalari gazteak bere aurreko lorpenak hobetu. Oraingoan gainditzeko gai izan zen Steve Davis, Nigel Bond, Alaña Makmanusa, Peter Ebdon. Eta finalean batera borrokatu behar izan zuen John Higgins. 5 eta bere lehen titulua hartu snooker helduen kategorian - Hunter zure aurkariaren aurka irabazi of 9 puntu eman ahal izan. Gainera, irabazlea gazte lortu $ 60 000 British libera txeke bat, garai hartan ikusgarria sari bat izan zen.

arena Star

Ondoren, besteak beste, gure protagonistaren garaipen bat da, berriro Regal Welsh Open entregatu eta zortzigarren finala iritsi da. Ondorioz, 24an munduan mahai posizioa izan zen. Eta baita Izan ere, hirugarren aldiz ingelesak huts hori, munduko txapelketan izateko, bere jokoa oso errespetatu, nahiz adituek eta publikoaren maitasuna arren. Urte berean, Paul denboraldian, eta horrek bere ospetsuan Txapelketa Liverpool Victoria UK Txapelketaren finalerdiak lagundu jokalari gazte onena gisa aitortzen.

Jarraipena karrera

Hanter Pol, horren biografia emanaldiak oso distiratsua betea, lehen World Cup iritsi zen 1999an. Hala ere, lehen txandan galdu behin txapelduna Stephen Hendry nahi zuen 10 puntu eman: 8. denboraldiko emaitzen arabera britainiarra munduko hamabigarren bihurtu ahal izan zen bezala. Baina Paul forma ahula da. Askotan ere, hori da gaizki jokoa denbora gehiegi zehar bideratuta hainbat entretenimendu, baino debilitating eta iraunkor prestakuntza kritikatu. Jokalari potentziala oso handia izan zen arren, urtebete geroago jaitsi posizio 14an ranking zuen.

Return eta garaipena

Bistan denez, Paul kontua express kritika hartu eta berriro hasi zen bere jarrera indartzeko. are Galesen Open finalera joateko gai izan zen, baina Ken Doherty ezerezean geratu da. Hau izan zen britainiar eta Eskoziako txapelketak, bat-laugarren final Grand Prix Txinako eta Txapelketa final erdi-eta jarraian.

2001ean, Pol hanter parte hartu Benson & Hedges Masters izenpean lehiaketan. 1/8 final batean bere lagun Metyu Stivensa beat zuen. 3 Peter Ebdon baino gehiago hiruhilekoan final batean - Ondoren, 6 puntu eman garaipenaren ondoren. finalerdietan, zuen, halaber, garaitua izan zen Stiven Hendri.

Azken partidan aktibatuta oso dramatikoa izan. Hunter Fergal O'Brien 2 galdu - 6, baina, azkenean, ero pixka bat egin eta azkenean zure aurkari garaitzeko gai izan zen. Bere izenburua gain gehitu ingeles saria on break altuena eta etxera joan zen $ 185 mila libera sari batekin. Denboraldia jokalaria 9an puntuazioa lerro amaituko.

2002an, Paul Txapelketa Masters berriro ere irabazi. Horregatik, bere izena idatzi zuen Cliff Thorburn eta Stephen Hendry, nor zen zortea birritan Masters irabazlea bihurtu ondoren hirugarrena historian. denboraldi berean ingelesak irabazi British Opena, azken partidua Iana Makkaloha ere larri.

interbentzio esaterako Pol hanter, billarra eta horretarako, bere bizitzako lana izan zen ondorioz, denek frogatu da zuen askoz ere gai zen gai. garai hartan saria batura milioi erdi libra iritsi da, eta bere aurrean arrakasta are handiagoa zain.

Munduko Txapelketa 2003 British erritmoak Ali Carter, Metyu Stivensona eta Peter Ebdon, garai hartan bere titulua defendatu. Paul finalerdietan, non Ken Doherty borroka mingotsa galduta iritsi da. Hala ere, besteak beste, ondorioz ahalbidetu du Hunter munduko sailkapenean laugarren bihurtzeko.

denboraldian 2003/2004 ko Paul izan soilik behin txapelketa irabazteko. gertatu zen Masters txapelketa, non zorrotzak Ronnie O'Sullivan gainditzeko gai izan zen zuen. Aldi berean ingeles bat joko zehar galdu, baina oraindik aurkariaren erresistentzia hautsi beraien alde. Horrez gain, Hunter irabazi Txapelketa Alemaniako Open, eta horrek ez du ranking puntuak ematen.

2004an, Paul eta bere neska-laguna Jamaica uhartean ezkondu ziren. Herri aldizkariak "Kaixo" eskubide esklusiboa beren ezkontza argazkiak argitaratzeko pare bat jaso.

tragedia

Denboraldia 2004/2005 aktibatuta britainiarrek hondamendia izan. Hau ulergarria da, ikasia zuen delako minbizia zuela. Munduko billarra Elkarteak eta ondoren gaur egungo munduko txapelduna buru gaixoak atleta laguntza adierazi.

2005eko abenduaren amaieran, Paul Lindsey emaztea erditu alaba bat, zuten Ivy Rose izena eman behar. familiako bizitzan horrelako ekitaldi bat inspiratu ingelesak gaixotasunaren aurka borrokatzeko, eta tratamendua jarraitzeko prest zegoela esan zuen. kimioterapia berezia ikastaro bat jasan zuen. Hala ere, ez zen bideratu borroka hau irabazteko. Urriaren 9, 2006 Pol hanter azken aldiz galdu, eta une honetan porrota bere bizitza prezioa zen. Kirolariaren bere 28 urtebetetzea egun materia bat besterik iritsi aurretik hil zen.

Pasa bere azken bidaia etorri zen, besteak beste, ospetsua kirol izar snooker bizitza at, Jimmy White, Mettyu Stivens, Ronnie O'Sullivan eta beste batzuk.

billar gazte hil ondoren bere lankideek proposamen bat, hain zuzen, hori Masters Txapelketa bere omenez odniz izendatzeko egindako. Hala ere, ideia hori Elkartearen gidaritzapean arbuiatu zuten. Eta atleta memoriaren ondorioz zen urteroko ez-ranking Txapelketa Alemaniako Open izena aldatu du Paul Hunter Klasikoak ere saritua.