Kirolak eta FitnessKanpoko kirolak

1994ko Olinpiar Jokoak: jokoak, Errusiako hockey taldeak ez zuen tokirik hartu

Lillehammer 1994ko Olinpiar Jokoak XVIIean kontu izan zen. 67 herrialdetako 1737 atletek parte hartu zuten bertan. 61 domina multzo zeuden 12 kiroletan. Kontuan izan behar da Olinpiar Jokoak-1994ko azken bi erreleen lasterketaren ondorengo bi urteak antolatu direla. Horrela, neguan eta udako olinpiadetan aritzen gara.

SESB ohiko lehen taldeak

Lehenengo aldiz, desbideratutako SESBko atletak talde independentea izan zen. Esan zitekeen debuta zela. Baina merezi du nabarmentzea, Errusiako taldeak emaitza bikainak erakutsi zituen bitartean. Urrezko sari ugari irabazi zuen, 11 pieza. Ondorioz, Errusia lehen postuan sailkatu zen sailkapenean. Jasotako domina kopuruaren arabera, Olinpiar Jokoak, Norvegiarrak, selekzio nazionalak galdu egin zituen, eta hutsuneak 3 sari jaso zituen, 26-23.

Ia urre guztia errusieraz eta patinaje artifizialez eraman zuten. Gizonezkoen patinatzaileek - Alexei Urmanov, Evgeni Platov eta Oksana Grischuk - dantza bikoteen arteko lehian. Bi garaipen partidak ere nabarmendu behar dira, eta hau Ekaterina Gordeeva da Sergei Grinkovekin. Emakumea Sobietar eskolan ordezkari bat irabazi zuen, zeinak ikuskizun didaktikoa eman zuen eta hau Oksana Baiul, ucrania da .

Biatloia eta eskia

Olinpiar Jokoak-1994an biathlonists-en bikaintasunaren bikaintasuna gogoratu zen. Errusiako taldea trebea zen, eta bereziki Sergei Chepikovek, esprintean irabazi baitzuen. Botoiak emakumezkoen taldea gainditu zuen, eta gizonezkoek zilarrezkoak jaso zituzten eta alemanen lehen postua galdu zuten. Olympiad-1994 urrea eta Sergei Tarasovek 20 kilometroko ibilbidea gainditu zuten.

Azpimarratzekoa da emakumezkoen eski taldea ondo erakutsi zutela. Olinpiadaren ondorioz, Lyubov Egorovak hiru partidako txapelduna izan zen. Bost lasterketa irabazi zuen mugimendu klasikoarekin eta Gundersen 15 kilometroko sistema lortu zuen. Kirol honetan gizonezkoen artean, Norvegiako Björn Dalyk, zilar eta urrezko bi zilarrezkoak jaso zituenak, ondo egin zuen. Olinpiar Jokoak-1994. urtean Uzbekistango atletek gogoratu zuten, urrezko domina lortu zuten lehen aldiz .

Medallas eta sari kopurua

Zein izan zen Olinpiar Jokoak-1994ko parte-hartzaileek emaitza? Medal sailkapena Errusiako buru da (urrezko sari kopuruagatik). Oro har, Norvegia hartu du lehen lekua. Hirugarren postuan bi domina desberdinekoak dira Alemanian. Hurrengoa, Italia, Estatu Batuak, Hego Korea eta abar datoz. Azken lekua Australia da . Bi brontzezko domina bakarrik jaso zuen .

Finlandiako arreta nabarmendu beharra dago, zerrendako zerrendatik, zehatza izan dadin, behealdean, duinik bikainena dirudi, atletek bost brontzezko domina irabazi baitzuten, baita zilarrezko domina ere. Bielorrusiarrak baino ez dira, eta, ondoren, bi zilarrezko irabazi zituzten.

Ice Hockey Olinpiar Jokoak-1994

Kontuan izan behar da Txekiar Errepublikari, Errusiari eta Eslovakiarrek duten herrialdeetako taldeek debuta egin zuten Olinpiar Jokoetan. Zoritxarrez, kategoria horretako hockey errusiarrak domina gabe utzi zituzten. Semifinaleetan, atletek Suediarren aurka egin zuten. Hirugarren postuan, errusiarrak finlandiarrei galdu egin zitzaizkien, eta taldea galdu egin zuten birritan puntuazioa: 4: 0.

Kontuan izan behar da urtebeteko hockey partida denbora luzez gogoratu zela. Aurreko olinpiaden historian lehen aldiz, Kanadako eta Suedien arteko azken partida tiroketak amaitu ziren. Izan ere, jokoaren amaieran minutu bat edo gehiago eman zituzten Suediako kirolariak puntuazioa lortu arte. Shootouts sorta bat izendatu zutenez. Horien artean, Suediarrek ez zuten gainditu. Horrela, lehenengo aldiz, ia 75 urteetan parte hartu zuten Games-en, Suediako taldeak urrea irabazi zuen. Sobietar hockeyaren historiako lehen aldiz Errusiako taldeak ere ez zituen dominak lortu.